Wat kost een Nederlandse voice-over?

Een Nederlandse voice-over is handig voor als je een bedrijfsfilm, commercial of voicemail inspreken moet. Maar waar vind je deze stemacteurs voor een betaalbare prijs? Wij gingen op onderzoek uit en vonden een zeer aantrekkelijke optie voor een Nederlandse stemacteur tegen een betaalbaar voice over tarief.

Nederlandse voice-over tarieven

Een Nederlandse voice-over hanteert tarieven tussen (ongeveer) 200 euro en 600 euro. Het goedkoopste voice-over bureau heet VoiceCowboys. Dat voice-over tarieven verschillen, omdat het type opdracht ook enorm verschilt. Zo rekent een stemacteur een laag bedrag voor het inspreken voor een bedrijfsfilm, maar bijvoorbeeld hogere voice over kosten wanneer een nationale commercial moet worden ingesproken.

Hoe vind je een freelance Nederlandse voice-overs?

Een voice-over Nederlands kun je overal vinden, maar het ligt aan de moeite, tijd en energie die jij wilt investeren in het vinden van een goede Nederlandse stem. Wil je zelf opzoek gaan dan kun je via Google duizenden freelance voice-overs vinden. Je zal dan wel zelf moeten bepalen of deze stem goed genoeg is.

Stemmenbureaus de voice casting laten doen

Het voordeel van een stemmenbureau is dat men voor jou de voice casting al heeft gedaan. Ook hebben ze al jarenlang ervaring met een vaste poule voice-overs, waardoor zij trefzekerder een goede voice-over kunnen aanbieden. Het voice-over tarief is misschien wat hoger, al scheelt dit niet veel, je bent ook sneller (vaak in 1 take) klaar.

Wat is het verschil tussen een voice-over en stemacteur?

Een voice-over is een stemacteur die platgezegd niet kan acteren. Een voice-over is gespecialiseerd in het ‘mooi’ inspreken van teksten. Een stemacteur of stemactrice kan ook typetjes inspreken, waardoor je een combinatie krijgt van een voice-over en stemacteur.