Wat is het voordeel van SEO optimalisatie?

Als u een bedrijf heeft, dan doet u ongetwijfeld iets aan marketing. Dit kan heel simpel zijn door bijvoorbeeld het plaatsen van een advertentie in een lokaal tijdschrift. Er zijn echter ook andere mogelijkheden meer richting online marketing. Ook daar heeft u ongetwijfeld al wel eens iets over gehoord. Het is zeer populair. Op het internet is waar uw klanten tegenwoordig het meest actief zijn, dus ook daar zal uw marketing boodschap moeten worden uitgedragen. Dat is zeer belangrijk.

Er zijn diverse vormen van online marketing, maar misschien is SEO OPTIMALISATIE wel de meest interessante. Het doel daarvan is namelijk om in het organische deel in Google (dus niet de advertenties) te gaan scoren. Daarmee heeft u dus direct een doelgroep te pakken die doorgaans van hogere waarde is dan een advertentie. In Google kan namelijk ook geadverteerd worden, maar de meeste mensen verkiezen het organische gedeelte boven de advertenties. De reden daarvoor moge duidelijk zijn.

Zoekmachine optimalisatie op lokaal vlak

Voor de meeste bedrijven is goed zichtbaar zijn in het organische gedeelte in Google op lokaal vlak het meest interessant. Een bedrijf is vaak actief in de eigen regio en wellicht een stukje daarbuiten. Wanneer mensen een dienst nodig hebben, dan zal dit vaak lokaal georiënteerd zijn. Heeft iemand bijvoorbeeld last van een lekkend dak, dan is het logisch om met een bedrijf in zee te gaan dat enigszins in de buurt zit.

In zo’n geval zal men de zoekopdrachten in Google dan meestal ook aanvullen met de stad erachter. Deze zoekwoorden hebben doorgaans minder concurrentie dan landelijke zoekwoorden (wat natuurlijk ook logisch is). Daar komt bij dat het zeer gerichte woorden zijn, wat er doorgaans voor zorgt dat deze goed converteren. Dat maakt lokale SEO voor de meeste bedrijven dan ook enorm interessant.

SEO optimalisatie kan ook landelijk worden ingezet

Alhoewel het voor de meeste bedrijven natuurlijk super interessant is om lokaal goed vindbaar te zijn, speelt ook het landelijke deel voor bepaalde bedrijven een rol. Neem als voorbeeld een bedrijf dat CV ketels levert op locatie. Mensen kunnen bijvoorbeeld zoeken naar een specifiek model dat ze graag willen hebben. Wanneer de website van het betreffende bedrijf vervolgens goed zichtbaar is op de eerste pagina in Google, zal dit veel nieuwe aanvragen en uiteindelijk verkopen op kunnen leveren. Ook dat moet niet vergeten worden natuurlijk. SEO voor bedrijven is dus niet alleen op lokaal vlak interessant, ook nationaal (landelijk) kan het interessant zijn.